Introductie

Airvan kan uw partner zijn in het aan- of verkopen van uw vliegtuig of in het opzetten en leiden van samenwerkingsconstructies voor shared ownership van een (of meer) vliegtuigen uit de General Aviation categorie.

Voor deze activiteiten hebben wij kennis en ervaring welke wij graag voor uw doel laten werken. Wij werken op basis van wederzijds vertrouwen en heldere afspraken waarbij altijd vooraf wordt vastgelegd wat onze vergoeding voor het leveren van de diverse diensten zal zijn.

Dat lijkt natuurlijk vanzelfsprekend, maar in de luchtvaartbranche is het dat helaas meestal niet.

Verkoop van uw vliegtuig

Airvan adverteert en verkoopt uw vliegtuig door het verstrekken van eerlijke en duidelijke informatie aan toekomstige kopers en voorziet vooral in hun behoefte aan gedetailleerde informatie. Dat doen we met behulp van het tonen van zo veel mogelijk foto's. Ook van bepaalde details. Daarnaast proberen we de onderhoudsstatus zo compleet mogelijk weer te geven. Hierdoor vallen onze advertenties goed op en geven ze ook vertrouwen aan de geïnteresseerden.

U kunt dit zelf natuurlijk ook, maar er komt veel bij kijken. Waar kun je het beste adverteren, wat gaat dat kosten en welke informatie is relevant? Staan er momenteel identieke andere vliegtuigen te koop en zo ja, wat is daarvan de vraagprijs? Uiteraard moet de advertentie ook in het Engels worden opgesteld want de koper van uw vliegtuig komt waarschijnlijk niet uit Nederland!

Er is veel kennis en ervaring nodig om het aan- of verkopen van een vliegtuig succesvol te maken. Airvan beschikt over deze kennis en ervaring. Niet allemaal in eigen hand, maar voor een deel via een netwerk van deskundigen. Via Airvan kunt u gebruik maken van deze waardevolle informatie.

U heeft een vliegtuig en wilt dat verkopen?

Neem dan direct contact met ons op zodat ook uw vliegtuig met mooie foto's en veel informatie op deze website te bewonderen is. Indien u dit wenst, verzorgen wij alles: verzamelen van relevante informatie, maken van mooie foto's en eventueel het objectief laten taxeren van uw vliegtuig. Natuurlijk kunnen wij ook de verkoopbemiddeling ter hand nemen.

Om maximale 'zichtbaarheid' van uw vliegtuig te garanderen maken wij allereerst een gedetailleerde pagina op onze website en zorgen ervoor dat vanuit diverse andere internationale websites naar de pagina met uw vliegtuig wordt gelinked. Er zijn namelijk tientallen websites waarop vliegtuigen voor de verkoop kunnen worden geplaatst. Sommige zijn gratis en sommige vragen een vergoeding nadat u het toestel heeft verkocht. Ze hebben echter allemaal gemeen dat er slechts een beperkt aantal (kleine) foto's kunnen worden opgenomen en ook de tekstruimte is meestal gering. Het is echter wel belangrijk dat uw vliegtuig juist ook op die websites zichtbaar is. Airvan zorgt ervoor dat uw toestel op alle belangrijke websites wordt opgenomen en dat daar een doorverwijzing naar onze detailpagina van uw vliegtuig wordt opgenomen. Alleen op die manier weet u zeker dat elke potentiële koper ook uw vliegtuig zal zien!

Onze dienstverlening is maatwerk. Wij kunnen bijvoorbeeld alleen als mooi 'uithangbord' optreden, maar indien u dat wenst kunnen wij u ook de verkoopwerkzaamheden uit handen nemen. Zoals bijvoorbeeld het beantwoorden van vragen, het bemiddelen bij verkoop, het verzorgen van eventuele proefvluchten, het verplaatsen van het toestel, het bemiddelen bij herstel van schades of het laten uitvoeren van noodzakelijk achterstallig onderhoud.

Heeft u veel haast bij het verkopen van uw vliegtuig? In voorkomende gevallen kunnen wij u ook een aanbod doen uw vliegtuig direct van u aan te kopen of een veiling te organiseren. Neem geheel vrijblijvend contact op met Hans van de Ven om de diverse mogelijkheden door te nemen.

Shared Ownership

Ook wel bekend onder de noemer "Fractional Ownership".

Een vliegtuig is een kostbaar bezit. Daarmee bedoelen we zeker niet alleen de aanschafprijs. Vanaf het moment dat een vliegtuig uw eigendom wordt kost het u geld ook als u er niet of niet veel mee vliegt.

Kosten zoals verzekering, stalling en kalenderonderhoud zijn onafhankelijk van het gebruik van het vliegtuig. Gebruikt u uw vliegtuig bijvoorbeeld langere tijd niet, dan kunt u wel een deel besparen op de verzekeringskosten, maar als u het noodzakelijke kalenderonderhoud stopt, dan verliest het vliegtuig haar luchtwaardigheid en wordt het BvL ingetrokken. Het opnieuw verkrijgen van een verlopen BvL geeft al snel meer kosten dan u dacht te besparen. Dus dat is geen optie voor het (tijdelijk) verminderen van de kosten.

De beste oplossing voor het blijvend verlagen van de kosten is het vliegtuig door meer vliegers te laten gebruiken. Geen verhuur maar gedeeld eigendom. Met gedeeld eigendom over een goede mix van eigenaars kunt u het gebruik van het vliegtuig optimaliseren waardoor de vaste kosten per gebruiksuur aanzienlijk kunnen dalen.

Er zijn echter vele valkuilen op de weg naar een succesvol partnership in shared ownership. Wij spreken hier uit eigen ervaring. De eigenaren hoeven echt niet elkaars vrienden te zijn maar er moeten wel duidelijke en vooral eerlijke regels worden opgesteld. Shared ownership van een vliegtuig moet worden benaderd alsof het een bedrijf betreft waarvan men een belangrijk aandeel in eigendom heeft.

Wat kan Airvan voor u betekenen? Onze dienstverlening hierin gaat van het voeren van een informatief gesprek tot het volledig uitwerken en zelfs beheren van de Shared Ownership constructie. Dus van een duidelijk verhaal tot een succesvolle samenwerking. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met Hans van de Ven.

U zoekt een vliegtuig?

Er zijn veel meer vliegtuigen te koop dan welke zichtbaar zijn via internet of bladen als Trade-a-Plane, GA Buyer of Aeromarkt. Een van de redenen daarvan is dat adverteren veel geld en het verstrekken van informatie veel tijd kost. Via Airvan komen wij verkopers echter op beide terreinen tegemoet waardoor zij hun vliegtuig tegen minimale kosten in de verkoop kunnen houden. Onze doelstelling is het ontsluiten van deze 'onzichtbare' markt en daarmee zijn wij u als koper ook direct van dienst. U wilt natuurlijk zoveel mogelijk zien wat er te koop is.

Bedrijfsinfo

Airvan BV
Kromme Haagdijk 68
5706 LN Helmond

KvK Eindhoven: 17192974
Tel: +31 6 1979 2107

Weetjes

Gippsland Aeronautics

Een zeer succesvol Australisch 8-persoons toestel, draagt dezelfde naam als ons bedrijf. Klik op het logo voor hun website.